Kurs i «oppvåkning» av Fuchsia, og hvordan vi tar stiklinger av dem.

Vi har hatt en del høstkurs i gartneriet med tema overvintring. Nå synes vi det er på tide å arrangere vårkurs med fokus på å få plantene i gang igjen etter hviletida og ikke minst hvordan vi kommer i gang med stiklingene. Vi regner med at det er mange som klør i fingrene etter å komme i gang med våren.
Dette kurset vil rette seg mot Fuchsia.

Vi har satt opp 2 datoer på ettervinteren for dette temaet.
Du kan velge mellom:
Søndag 18. februar 2018 kl: 11-13:30 eller
Søndag 4. mars 2018 kl: 11-13:30

I dette kurset vil vi setter et grundig fokus på de overvintrede Fuchsiaplantene, enten de har stått lyst, mørkt eller rett og slett ligget gravd ned i torv over vinteren. Hvordan ser vi at de lever? Når starter vi å gjødsle? Når skal vi ta de fram i varmen? Hvor mye vann skal de ha?
Spørsmålene er mange men vi finner fram svarene. Her får du ta del i vår 30 år lange erfaring på Fuchsiadyrking. Det blir også en praktisk gjennomføring av stiklingstaking. Hvor deltakerne får prøve seg med kniv, potter og jord. Samt høste ferske stiklinger av våre morplanter.

Detaljer for kurset:
Tema: Kurs i «oppvåkning» av Fuchsia, og hvordan vi tar stiklinger av dem.
varighet ca: 2,5 timer (inkl. pause)
pris kr 550
minimum deltakere 5 stk pr kursdag
maksimum deltakere 12 stk pr kursdag
påmeldingsfrist 7 dager før kursdag

Gjennomføring:
– Kurset begynner med en teoridel hvor vi ser på de ulike måtene Fuchsiaplantene har tilbrakt vinteren på, og hvordan det påvirker måten vi «starter» de på. Er det forskjell på ulike Fuchsiatyper /-sorter i så måte? Her blir det rikelig rom for gjennomgang av deltakernes spørsmål og utfordringer. Tidspunkt, vanning, lys, potter, jord og gjødsel er stikkord her.
– Vi tar en 20 minutters pause med enkel bevertning
– Til sist vil vi demonstrere skjæring/høsting av stiklinger og vise hvordan vi stikker våre Fuchsia. Før kurset avsluttes med en praktisk del hvor deltakerne får skjære og stikke sine egne potter Fuchsia som de får med hjem (5 potter hver)
– Kurslokalet blir selvfølgelig inne i gartneriet med masse ulike planter rundt oss i en grønskende atmosfære.

Påmelding:
Dersom dette er noe for deg sender du oss en påmelding på e-post til post@hagemoplanter.no
I den skriver du
– ditt navn
– din e-postadresse
– ditt mobiltelefonnummer
– hvilken kursdag du vil være med på.

NB: KUN PÅMELDING PÅ EPOST!

Har du flere spørsmål ang. dette? Send oss gjerne en e-post.
Vi vil fortløpende sende bekreftelse på at påmelding er mottatt. Så snart et kurs er fulltegnet, og seinest onsdag før kursdag, vil vi sende svar og tilbakemeldinger på e-post til deltakerne.

– Etter kurset blir det mulig for deltakerne å handle i gartneributikken, og det vil være gode tilbud for deltakerne. (kunngjøres nærmere)

– NB kurset er kun for privatpersoner, og tilbudene gjelder ikke storhandel for videresalg.

(- Det tas forbehold om endringer og feil.)