Ukategorisert mette  

Kurs i overvintring av Fuchsia og Pelargonium

13. august 2017. Nå er det på tide å begynne planleggingen av hvordan man på best mulig måte skal ta vare på sine Fuchsia og Pelargoniumplanter over vinteren. Man ønsker jo at de skal bli like fine igjen neste år.

Vi arrangerte kurs med dette som tema i fjor høst også, og de var populære. Vi har fått mange henvendelser med ønsker om at vi skal ha tilsvarende kurs igjen.
Vi kan glede dere med at vi nå har satt opp til 3 datoer i høst også.Du kan velge : Torsdag 7. september kl: 17-19.30,
Lørdag 9. september kl: 13-15:30 eller
Lørdag 7. oktober kl: 11-13:30

Dersom du føler at dette er noe du trenger å lære litt mer om, anbefaler vi deg å melde deg på et av våre overvintringskurs for Fuchsia og Pelargonium med masse råd og tips. Her er ingen spørsmål for små eller for store, her tar vi tak i utfordringene du har med overvintring og prøver å sette fokus på hva som skal til for å lykkes.
Enten du er helt fersk eller har holdt på med Fuchsia og Pelargonium i flere år så håper vi at dette kurset kan være noe for deg.

Detaljer for kurset:
Tema: Lær om overvintring av Fuchsia og Pelargonium
varighet ca: 2,5 timer (inkl. pause)
pris kr 550
minimum deltakere 5 stk pr kursdag
maksimum deltakere 15 stk pr kursdag
påmeldingsfrist 7 dager før kursdag

Gjennomføring:
– Kurset starter med en teoridel hvor vi ser på de ulike plantenes behov og krav for vinteren i forhold til hva vi kan tilby dem i et frossent vinterland. «Fuchsia er Fuchsia – men Pelargonium er kanskje ikke bare Pelargonium?»
– Det blir gjennomgang av ulike faktorer som påvirker resultatet av overvintringa. Hvilken påvirkning har sjølve overvintringsplassen, lyset, vanninga, temperaturen, ompotting, gjødsling ? Det blir god høyde for ulike spørsmål og forklaringer!
– Vi vil demonstrere høstskjæring (klipping) sammen med gode tips og råd.
Etter en liten pause med enkel bevertning vil vi avslutte kurset med en praktisk del hvor deltakerne får utdelt en «demo-plante» som de skal skjære/klippe og klargjøre for vinteroppbevaring med bakgrunn i det de har blitt vist i teoridelen.
– Kurslokalet blir selvfølgelig inne i gartneriet med masse Fuchsia og Pelargoniumplanter rundt oss i en grønskende atmosfære. Vi trenger derfor ikke å tenke på været.

Påmelding:
Dersom dette er noe for deg sender du oss en påmelding på e-post til post@hagemoplanter.no
I den skriver du
– ditt navn
– din e-postadresse
– ditt mobiltelefonnummer
– hvilken kursdag du vil være med på.
– Hvis det blir for få deltakere er det mulig vi kan slå sammen til en annen dag, skriv derfor opp om noen av de andre kursdagene kan være aktuell for deg eller ikke.
NB: KUN PÅMELDING PÅ  EPOST!

Har du flere spørsmål ang. dette? Send oss gjerne en e-post.
Vi vil fortløpende sende bekreftelse på at påmelding er mottatt. Så snart et kurs er fulltegnet, og seinest mandag 4. september, vil vi sende svar og tilbakemeldinger på e-post til deltakerne.

– Etter kurset blir det mulig for deltakerne å handle småplanter av Pelargonium til halv pris, og det vil også være tilbud på andre varer for deltakerne; slik som Kristalon gjødsel og Gartnerjord.

– NB kurset er kun for privatpersoner, og tilbudene gjelder ikke storhandel for videresalg.

(- Det tas forbehold om endringer og feil.)