Ukategorisert mette  

Kurs i overvintring av Fuchsia og Pelargonium

26.august 2016. Er du av dem som har skaffet deg mange nye Fuchsia og Pelargoniumplanter i sommer, og nå har lyst til å forsøke deg på overvintring slik at du får enda større og flottere planter neste år?
Dersom du føler at du trenger å lære litt mer om dette først, anbefaler vi deg å melde deg på et av våre overvintringskurs for Fuchsia og Pelargonium med masse råd og tips. Her er ingen spørsmål for små eller for store, her tar vi tak i utfordringene du har med overvintring og prøver å sette fokus på hva som skal til for å lykkes.
Enten du er helt fersk eller har holdt på med Fuchsia og Pelargonium i flere år så håper vi at dette kurset kan være noe for deg.

Vi vil nå i nær framtid arrangere to kursdager i gartneriet.

Tema: Lær overvintring av Fuchsia og PelargoniumIMGP7673

Du kan velge :     søndag 4. september kl: 11-13.30
eller                       onsdag 7. september kl: 17-19.30

varighet               ca: 2,5 timer (inkl. pause)
pris                       kr 500
minimum deltakere           5  stk pr kursdag
maksimum deltakere        15 stk pr kursdag
påmeldingsfrist 2 dager før kursdag

(Blir det stor interesse vil vi også arrangere et kurs i første del av oktober.)

Gjennomføring:
Det blir først en teoridel hvor vi ser på de ulike plantenes behov og krav for vinteren og hva man kan tilby dem i et frossent vinterland. Fuchsia er Fuchsia – men Pelargonium er kanskje ikke bare Pelargonium?
Det blir gjennomgang av ulike faktorer som påvirker resultatet av overvintringa. Overvintringsplass, lys, vann, temperatur … Det blir rom for mange spørsmål og forklaringer.
Vi vil demonstrere høstskjæring (klipping) og gi masse tips og råd.
Etter en liten pause med enkel bevertning vil vi avslutte kurset med en praktisk del hvor deltakerne får utdelt en «demo-plante» som de skal skjære/klippe og klargjøre for vinteroppbevaring med bakgrunn i det de har blitt vist i teoridelen.

Dersom dette er noe for deg sender du oss en påmelding på e-post til post@hagemoplanter.no. I den skriver du ditt navn, e-post og mobilnummer. Skriv også hvilken kursdag du vil være med på.
(Hvis det blir for få deltakere er det mulig vi kan slå sammen til én dag, skriv derfor opp om den andre kursdagen kan være aktuell for deg eller ikke)
Har du flere spørsmål ang. dette? Send en e-post.
Torsdag 1. september vil vi sende svar og tilbakemeldinger.