Potetsorter

Vi har mange ulike sorter matpoteter for salg i sesong

‘Arielle‘ (NL)  – er en tidlig matpotetsort. Knollene er ovale, skallet er gult og kjøttfargen er lys  gul. Meget kokefaste.   Ikke i salg nå.

‘Asterix’ (NL)–  har lyserødt skall, rundoval form og lysegult kjøtt (godkjent 1998). Den er relativt fastkokende, og sorten har mange anvendelsesområder (ikke chips). Asterix er en god matpotet, og er lett å både skrelle og koke.   Ikke i salg nå.

‘Blå Kongo’ – En delikatessepotet med blålilla farge både utenpå og inni. Effektfull å bruke i potetsalater og til stappe. Også god som vanlig kokt. Poteten bevarer fargen best dersom den ikke skrelles før koking. Blå Kongo inneholder 10 ganger så mye antioksidanter som vanlige poteter.  Ikke salg nå.

‘Cerisa’ – Dette er en franskforedlet halvtidlig matpotetsort (godkjent i 2013). Knollene er røde og langovale (formen likner litt på Mandelpotet). Kjøttet er gult og har god smak. Sorten lagrer godt, og har en lang dvaleperiode. ‘Cerisa’ har raskt blitt en favoritt på vårt middagsbord, både som kokt og stekt. Denne bør du prøve! Ikke i salg nå.

‘Mandelpotet’ – er en gammel landsort kjent for sin svært gode matkvalitet. Opphav og nasjonalitet er ukjent, men sorten ble ført opp på norsk sortsliste i 1953. Knollene er lange og mandelformede med grunne grohull. Skallet er hvitt og kjøttfargen gul. Den er melen. Sorten brukes noe til ferdigpotet og chips.  Ikke salg nå.

‘Pimpernel‘ (NL) – er den seineste matpotetsorten som dyrkes i Norge (godkjent 1962). Knollene har dyp rød farge, og er langovale med grunne grohull. Kjøttfargen er gul. Den er melen. Kommer for salg ca sist i september. Ikke i salg nå.