Ukategorisert mette  

Tid for å fråtse i poteter!

8.oktober 2015.  Høsten er innhøstningstid for en mengde ulike matprodukter som man ønsker å bruke utover vinteren som kommer. Frukt, bær, grønnsaker og vilt er alle produkter som det er smart å fylle opp i glass, kjølerom og frysere før kulda kommer.

Men man må ikke glemme potetene! For mange av oss er potetene mer enn bare fyll på middagstallerkenen. For oss gir hver potet en egen smaks-nytelse, og vi vet også at de ulike potetsortene har ulike egenskaper og bruksområder. En potet er altså ikke bare en potet!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA‘Pimpernel’ – hovedsorten for vinterlagring og uunnværlig for mange. En melen potet som passer godt kokt på alle middagstallerkener, kanskje spesielt på de med en god saus.

‘Mandelpotet’ – Er sjølve gourmet-poteten. Uunnværlig til mange tradisjonelle retter, spesielt til jul slik somKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA lutefisk og rakfisk. Og det er en smaksopplevelse å lage potetmos av denne.

‘Aksel’ – rød tidlig potet som ligner mye på Pimpernel.

‘Arielle’ – gul kokefast potet. En sikker vinner for de som liker en potet som garantert ikke koker i stykker.

Blå Kongo 250 4008‘Blå Kongo’ – en meget spesiell, og ettertraktet blå potet som inneholder 10 ganger så mye antioksidanter som vanlige poteter. Effektfull til bruk i potetsalater, potetstappe og som dekorative lyse lilla kokte poteter. Fargen holder seg best ved rå-steking eks: Hasselback eller potetbåter. Sorten er ganske melen.

Alle disse potetsortene dyrker og selger vi sjølsagt her hos oss på Hagamoen.